Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Resum de l'assemblea de juliol

0
0
Perdoneu el retard encara no havíam publicat el resum de la nostra darrera assemblea del passat 10 de juliol. Al mes d'agost no fem assemblea però si que fem el nostre tradicional dinar a Llenaire que serà el diumenge 17 d'agost.

La primera part de l'assemblea la vam dedicar a donar informació

 Reunió sobre l'ordenança de convivència:

La nostra candidata i portaveu, na Marina, i en Pepe es varen reunir amb el redactor de l'ordenança de convivència que com sabeu es va aprovar inicialment amb el nostre vot en contra i a la que vam presentar al·legacions.  S'ens van explicar les al·legacions que tècnicament s'han acceptat i les que no. S'han acceptat un bon número de les nostres al·legacions, però evidentment no canvia la filosofia política privatitzadora de l'espai públic que hi ha darrera. Ara depèn de l'equip de govern PP&PI  si la duen endavant o no i quins canvis fan a la mateixa

Diógenes, MES, Podem a Pollença i Gent per Sineu.

Diógenes és el nom d'un grup de regidors de diferents pobles, afins a nosaltres, que la legislatura passada vàrem quedar en coordinar-nos. La nostra candidata i portaveu, na Marina, i en Pepe es varen reunir amb Alfonso (ICV) de Campanet, Guillem (ICV) d'Artà i Sergio, dels Independents i ara lligat a Podem, de St Margalida. El motiu de la reunió era intercanviar informació i fer valoracions de com s'està creat Més i establir llaços de col·laboració, com organitzar xerrades de forma conjunta i compartir despeses).

En Pepe es va reunir amb els regidors Tomeu del PSM i Miquel Àngel d'Esquerra i els vam transmetre la nostra proposta d'una assemblea conjunta i una llista única. Al moment de la reunió encara no s'havia creat oficialment l'estructura de MES a Pollença, ara esperam tornar-nos a reunir i que ens donin una resposta o proposta a la idea d'aconseguir una candidatura conjunta d'esquerres a Pollença

Aprofitant la presència de membres del cercle de Podem a la nostra assemblea, els vam traslladar informació i els vam fer una proposta de fer un dia una assemblea tots junts, respectant els seus temps i deixant que s'organitzin.

Na Marina informa que va anar a la presentació de Gent per Sineu (una assemblea progressista, ecologista, sobiranista que integra tota l'esquerra de Sineu) i va quedar amb la seva coordinadora que un dia vendran a Pollença per intercanviar idees i opinions.

Evidenment nosaltres continuam amb el full de ruta que tenim planejat i seguim fent feina. A Alternativa som un partit municipalista  i no tots compartim els mateixos referents estatals i autonòmics però com ja vam explicar al  mes d'abril  a la nostra proposta; "La unitat de l'esquerra":

"La nostra proposta unitària passa per un projecte en torn a una assemblea conjunta, on no hi hagi un repartiment de poder en funció de sigles sinó que les decisions les prenguin les persones que en formen part. En definitiva, la coalició, més que de partits polítics o de sigles, hauria de ser de persones. Una assemblea així, tal com nosaltres la volem, presentaria total independència respecte a àmbits supramunicipals, encara que els seus membres podrien tenir doble militància i seguir en els seus partits dins l'àmbit autonòmic i nacional."

Presentació de l'informe econòmic i propostes

Es presenta l'informe que vàrem decidir fer anualment sobre els comptes d' Alternativa i que ja hem publicat al bloc. Vam debatre i votar sobre els diners que ens dóna l'Estat com grup polític i la seva dedicació a causes solidàries o de col·lectius en lluites alternatives. Vam considerar que hem de tenir dobler per cobrir-nos les espatlles davant possibles demandes o problemes en el futur i continuar col·laborant amb causes que ho necessitaven com la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents, el cas de Miquel Amengual, el documental d'Alpha Palm.

També vam parlar de les quotes, es va proposar que les quotes han d'anar en relació a la situació econòmica de la persona i que ha d'haver una quota reduïda per aquell que ho necessiti (aturats, treballadors precaris o aturats). Vam decidir mantenir la quota de 60 euros normal i la reduïda a la meitat..

 Ple del mes de juliol:

Vam parlar  i decidir la nostra posició a  les mocions, propostes, precs i preguntes del ple de juliol (veure article).

Vam repasar les feines a fer pendents:

-L'informe econòmic (fet)

-La xerrada amb la portaveu del GOB que vam realitzar el passat 25 de juliol (tenim un article pendent sobre la mateixa).

- Tenim pendent la feina del reglament de participació.

- L'organtizació del dinar a Llenaire el 17 d'agost.

- En referència a les eleccions de maig del 2015: es proposa fer un grup de feina específic per això, que pugui dur a l'assemblea propostes elaborades i es pugui reunir més àgilment i tantes vegades com sigui necessari.

- El 5 de setembre tenim previst fer una projecció amb debat del documental d'Alpha Pam.

Ferrán Aguiló

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Latest Images