Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

A les Festes de Sant Antoni Abad de Fornells.

0
0

El passat cap de setmana encara no havien acabat del tot les Festes de Sant Jaume a Es Castell i ja donaven inici les de Sant Antoni Abad a Fornells. Com havíem fet durant els dos dies anteriors a la població més oriental de l’illa el dissabte vàrem estar a la vila marinera, per a ballar gegants.

Just eren les cinc de la tarda quan els gegants en Martí i na María ja estaven a punt per a iniciar la volta, ho farien acompanyats dels gegantins en Pere i na Gràcia del Casal Sa Casa d’es Poble de Maó, d’en Miquelet es Salero i del Gegant Yurca. Tot i així s’aixecarien a fer la volta pel poble un cop sortida la Banda de Tambors de Fornells, dirigida per Felipe Pasqual, la Banda de Música d’es Mercadal i també un cop escoltat el tan sentit primer toc de flabiol.

Els Gegants d'es Mercadal en Martí i na Maria i també en Miquelet es Salero durant les Festes de Fornells 2014.

 Els Gegants d'es Mercadal en Martí i na Maria i també en Miquelet es Salero durant les Festes de Fornells 2014.

Un cop amb el passa carrers sortit aquest discorreria amb la música del grup de grallers, que com de costum mostraria el seu repertori de marxes i pasdobles habituals de la festa. Els carrers serien els de costum destacant com cada any la tan polida estampa dels gegants passant per la vora de la mar.

També com tots els anys són d’agrair les cases que van obrir les seves portes per a oferir als geganters i músics un refrigeri.

Alguns balls a la plaça principal congregarien més gent, destacant però també el pas pels carrers més estrets on poc més dels gegants pot ser hi cap, però que és un gust passar-hi, per la bellesa dels carrers més antics del poble.

 

Arribats de nou enfront de l’edifici municipal alguns pocs balls tancarien la jornada de gegants, però no la dels geganters, que la tancarien a l’antic castell costaner fent una picadeta i reposant forces per a una festa que just acabava de començar.

Els Gegants en Martí i na María ja són a casa fins a les Festes de Sant Nicolau que tornaran a sortir al carrer, mentre que els que en aquest moment ja es posen a punt són els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida que el proper diumenge estaran a Llucmaçanes  juntament amb altres gegants menorquins celebrant les Festes de Sant Gaietà 2014.

www.gegantsmao.menorca.es

www.youtube.com/gegantsmao

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles