Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Fes bona la festa!

0
0

Des d'Alternativa per Pollença vos volem desitjar unes bones festes i molts d'anys i bons!

  La festa és la solemnitat amb què es commemora un esdeveniment i també un parèntesi a la quotidianitat. A la festa es mescla cultura i pur hedonisme. La festa no es fa, la fem. Fes bona la festa!

Us deixam unes dades sobre la festa que hem obtingut de la "Història de Pollença. Segle XX" d'en Pere Salas.

"La Patrona és un celebració reinventada en la part cívica durant el segle XIX. Va haver un primer intent al voltant de 1860 però no va ser fins 1882 que es va crear la Patrona actual, especialment en el seu vessant cívic. És evident que la el pes ideològic conservador a la reinvenció de la festa va ser molt important  i això explica la vinculció que es dona entre religió i actes cívics, encara que un republicà, en Nicolás de Castro, va ser el creador  de l'Alborada. 

La nova Patrona també va ser uan reacció contra el centralisme de l'estat liberal del segle XIX. La creació d'unes noves festes patronals  reavitalitzava la unió entre les arrels del poble i el cristianime, com a camí per fer front a la contaminació forana. Un fenòmen similar va passar a tota Europa en el context de recuperació romàntica del valors locals i nacionals. "

Programa de Festes

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles