Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

PP, PI i UMP no volen el descompte de resident del 25% al Festival

0
0

L'any passat els grups de l'oposició ja varem presentar al·legacions als preus del Festival, al·legacions que l'equip de govern va resoldre al mes de setembre (una vegada finalitzat el Festival !). Les al·legacions eren que la potestat de modificar els preus havia de continuar sent del Ple (i no passar-ho a la Junta de Govern com pretenia l'equip de Govern) així com augmentar el descompte als residents del 10 al 25%. La primera al·legació va ser aprovada; en canvi la segona la varem retirar tot i tenir majoria suficient per aprovar-la, ja que això hagués provocat un problema al departament d'Intervenció, havent de tornar una part del preu de les entrades a qui ho demanés. Varem demostrar seny i no ganes de crear problemes, deixant l'al·legació per l'any següent -enguany-. Però amb el canvi de la majoria de govern el nou equip PP-PI no ha demostrat el mateix seny i ha duit a aprovar uns preus "passant" del contingut de les nostres al·legacions de l'any passat; ara tenen majoria per fer-ho i passaran el corró per damunt les nostres al·legacions. Canvien les majories i canvien les decisions de govern sense cap eleccions pel mig.

La justificació a les nostres demandes és la poca confiança en la Junta de Govern després del procés que es va seguir per a la contractació del director artístic, una ficció de procés de contractació. També creiem que cal més descompte pels pollencins ja que son els qui paguem la pràctica totalitat del Festival una vegada la Conselleria de Turisme i el consell de Mallorca ja no posen cap subvenció.

Aquesta és la nota de premsa conjunta que varem realitzar:

El PP i el Pi no accepten la proposta de rebaixar un 25% el preu de les entrades del festival de Pollença als residents

Els grups municipals d’ Esquerra Republicana, Alternativa per Pollença, PSOE, PSM hem votat en contra de l'ordenança de preus del Festival de Pollença i hem demanat l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus els fixi el ple i no la Junta de Govern

Al ple ordinari del dia 29 d’abril l’equip de govern ha presentat una modificació dels preus del Festival sense tenir en compte la programació ni el cost de les actuacions. En relació als preus públics del festival, els grups d’esquerres de l'oposició hem considerat que s’ha de donar una passa més per intentar que hi hagi més assistència dels ciutadans de Pollença als concerts del Festival, tot i que veim que aquesta no és la intenció de l’equip de govern per enguany. A més a més, cal tenir en compte que els ciutadans de Pollença som els que financem pràcticament el 100% del cost del Festival. Per això, hem proposat que el descompte pels residents a Pollença sigui  del 25% en comptes del 10%.

Per altra banda, també consideram que és injustificable el canvi proposat per l'equip de govern a l'ordenança i que sigui la Junta de Govern i no el ple de l'Ajuntament qui  fixi els preus del Festival. Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal.

El batle i l’equip de govern han perdut una bona oportunitat per incorporar unes al·legacions que presentàrem l’any passat, consensuades per una majoria de regidors del ple municipal, i que haurien facilitat que els ciutadans del municipi de Pollença poguessin assistir al festival de música de Pollença. Lamentam profundament també el canvi de criteri d'UMP, que l'any passat va signar i presentar unes al·legacions juntament amb la resta de la oposició i enguany, en canvi, dona suport a uns preus que no inclouen el contingut d'aquelles al·legacions.

  


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles