Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Festival 2014, en marxa (cap on?)

0
0

Aquest és un d'aquells articles que seria millor no haver de fer, perquè significaria que les coses funcionen perfectament, però malauradament no és així. També és un d'aquells articles en que s'ha de filar molt prim per no ser malentès i que les paraules no es prestin a tergiversacions. Sempre és desagrait haver de posar aigua al vi quan de cultura es tracta, però això es el resultat de l'actual gestió que s'està fent.

La qüestió és el Festival de Pollença, que va ser presentat aquest passat dimarts per part de l'equip de Govern i el Director Artístic, Joan Valent. Com que les notes de premsa de l'Ajuntament només faran la crònica d'una part de la noticia, ens toca a nosaltres mostrar-ne l'altra cara de la moneda.

Dels artistes que es presentaren no ens toca dir-ne gaire cosa, segur que són uns grans artistes, amb novetats destacables com l'actuació de la Simfònica de Balears amb imatges de Joan Bennàssar, o la tornada d'AinhoaArteta al Festival després que fa cinc anys ja omplís dos vespres el Claustre. Segur que en gaudirem molt, com cada any, fins i tot com en els anys que ha estat a punt de no fer-se el Festival.

Ara la part de la gestió, que és sobre la que podem opinar els polítics. En les darreres setmanes ens havien anunciat que no hi hauria Festival Literari annex com s'havia fet els dos darrers anys. També que no hi hauria concert a l'Auditori d'Alcúdia com l'any passat, eren els únics avanços que s'havien fet als grups de la oposició. Finit el Patronat del Festival es podria esperar més diàleg i consens amb la resta de grups municipals; idò no. No hi va haver més noticies fins aquest dimarts.

Si fa dos anys es va apostar per una renovació important (discutible, però renovació) no sabem que n'ha quedat d'aquelles intencions inicials. Del Festival Interdisciplinar de Pollença hem passat fins avui a una estricta programació musical i un “ja ho veurem” tan indefinit com inquietant. Serà un festival de música o de música i annexes, però difícilment ja es podrà vendre com a interdisciplinar. Començarà enmig de les Festes de la Patrona, una aposta arriscada, descartada durant molts d'anys i ara posada en marxa de manera gens consensuada. Respecte de la literatura, descartat el curs dirigit per la Universitat, i malgrat el que ens havien anunciat, potser en quedarà qualque conferència o presentació, potser... Del concert a l'Auditori d'Alcudia, tal vegada al final d'agost, si s'arriba a un acord econòmic amb l'Ajuntament d'Alcúdia. Es a dir, la durada del Festival de Pollença està en mans de l'Ajuntament d'Alcúdia. Gran. Del cinema, probablement la pel·lícula “Las brujas de Zugarramurdi” amb n'Àlex de la Iglesia, si es pot fer venir bé, ja ho veurem... I de la música al carrer, sense la World Orquestra, descartat. I exposició a l'Església del Roser? Ni se sap. En definitiva un ambiciós plantejament inicial que perd aire a mesura que avança la legislatura. Una llàstima, ja que si qualque impressió va transmetre l'Ajuntament a la presentació de dimarts va ser la de improvisació i manca de definició de la línia del Festival. Davant aquest panorama s'ha d'agrair doblement el suport dels patrocinadors que permeten mantenir encesa la flama.

Potser l'explicació a tot plegat l'hem de cercar amb les paraules del batle al final de la roda de premsa, dient que l'any que ve potser hi hauria uns altres responsables polítics i artístics. Dons sí, pel que fa a la part organitzativa, tot fa molta olor de fi de cicle. Al manco gaudim de la música, i ben asseguts, ja que hi haurà cadires noves, això sí.

Foto de la presentació (Ajuntament de Pollença)

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Latest Images

Trending Articles


Inuyasha: Inuyasha - Cap. 35: El veritable amo de la gran espasa


La profecia d'Avinyó: La profecia d'Avinyó - capítol 3


Fish&Chips: Fish&Chips - capítol 85


Dimonis de plastilina


LANCESTER - AL JAROODI GIFTS & NOVELTIES LLC


SÍL·LABES TRAVADES, DIRECTES I INVERSES


Per: Joel


BINGO: PARAULES D’UNA SÍL·LABA


Bob, el manetes: Bob, el manetes - Cap. 89: La traginada del Pansit


Miranda: Vacances