Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10849

Burdes manipulacions

0
0

A Alternativa per Pollença condemnam els actes vandàlics comesos a la plaça Xaloc contra els arbres plantats a la mateixa. Però consideram que aquests fets no poden servir per fer la burda manipulació que ha fet el regidor de serveis per justificar l'ordenança de seguretat i convivència ciutadana  i tampoc per intentar criminalitzar a tot el moviment veïnal que demanava altre tipus de reforma a la plaça.

Tal vegada el regidor no s'ha llegit la vigent Ordenança de Policia i Bon Govern, que seria sustituida per l'Ordenança de seguretat i convivència ciutadana, que ja parla de temes vandàlics com els de la Plaça Xaloc al seu capítol VI, secció segona: Parcs, jardins i carrers:

Art 30.- Tots els veïns del municipi han de respectar els arbres... i abstenir-se de qualsevol acte que els pugui produir algun dany...
Art 31.- Està prohibit sacsejar o arrabassar els arbres, branques....
Art 32.- Està especialment prohibit als... llocs de domini públic.
d.- Perjudicar, de qualsevol manera, els arbres i les plantacions.

Si com diu el regidor en Martí Roca  el que es vol és realment fer feina al tema de la mediació i substituir multes per treballs comunitaris el que cal és partir de l'Ordenança actual i fer una feina participativa amb els ciutadans

També ens semblen lamentables les declaracions del regidor de serveis, en Martí Roca, a la que intenta criminalitzar als veïns que havien demanat altre tipus de reforma a la plaça.

 "Una serie de vecinos no han digerido bien la actuación del Ayuntamiento y han decidido arrancar los árboles", lamentó Martí Roca

No és pot afirmar de forma genèrica,  pública i directament que els fets vandàlics han estat realitzat per veïns "que no han digerit la reforma". No sabem qui ha estat l'autor dels fets vandàlics però el que nosaltres si podem afirmar és que hi ha un grup de veïns que fa anys que reivindica davant de l'Ajuntament una reforma de la plaça, nosaltres mateixos a la passada legislatura i Esquerra a l'actual hem transmès als equips de govern corresponents aquestes peticions sense resultat. A més a més en aquest moment aquest grup de veïns recullen signatures contra la reforma que s'ha projectat. Això és objectiu i demostrable, el que diu el regidor són suposicions que fan molt de mal a tots els que d'una forma o altra han participat de forma respectuosa d'aquesta reivindicació.

Els problemes no es soluciones amb manipulacions tan burdes com les que ha posat en marxa el regidor de Serveis. Està més que demostrat  que una eina eficaça per evitar actes vandàlics com el de la Plaça Xaloc és augmentar la participació dels ciutadans en la presa de decisions sobre el seu entorn.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10849

Latest Images

Trending Articles