Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10592

Segon peu de s'Àvia Corema

0
0

Ahir al matí la Geganta s’Àvia Corema novament va sortir al carrer, l’objectiu el de perdre el segon peu de la quaresma 2014.

El solet d’una primavera que, tot i que pràcticament no ha fet hivern, sempre és d’agrair en aquestes jornades de matins familiars, va fer que la gent que va sortir al carrer per a seguir l’esdeveniment fos multitud.

La plaça escollida per a la cerimònia va ser la Plaça Bastió, on poc després de les dotze del migdia ja es començaven a sentir els músics de la Banda de Música de Maó que anunciavem amb la seva arribada que amb ells també venia la Geganta de la Quaresma, portada com no podia ser d’altre manera per la Colla de Geganters de Maó i per la animadora la Senyora Garcia.

Com ve sent habitual, abans de l’acte de treure el peu a la geganta, és costum que la animadora engresqui durant una estona als més petits. La setmana pasada comentàvem que a la presència de la quaresma la va acompanyar la de una deposició també de mida gegant. Això és per que la cançó ens diu:

S’Àvia Corema

Peu petit

Caga en terra

I pixa al llit.

 

En el matí d’ahir amb el que ens vàrem trobar abans de la amputació de rigor, el peu de la geganta, és amb “un orinal ple d’arròs”, i és que la cançó ens diu:

S’Àvia Corema

Peu gros

Caga farina

I pixa arròs.

 

No oblidem que les lletres són populars i que no sempre en aquesta mena de tonades, les emanades per el poble lla el que es buscava era la poesia fina, si no precisament tot el contrari. Ja veurem que passa la setmana que ve, doncs la cançó segueix:

S’Àvia Corema

L’haruem de encalçar

Perquè va a missa

Sense pentinar.

  

 

El cas és que seguint amb el relat del que va ser ahir, un cop amb els més menuts ben engrescats, va arribar el moment de escollir un peu per a treurer-li a la geganta, aquest prèvia democràcia popular va ser el que porta la sabata esportiva, la bamba, que un fillet de entre el públic va ser l’encarregat de la amputació.

Amb la cerimònia acabada tota la comitiva va anar de tornada cap a l’ajuntament, on encara esperaven els arbres caramel·lers, que si no es reguen cada setmana podríem trobar que en la última setmana de quaresma els fruits no fossin els esperats, els caramels.

La setmana que ve a les dotze la sortida de l’Ajuntament i la plaça escollida per a la festa la Plaça el Príncep.

www.gegantsmao.menorca.es

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10592

Latest Images

Trending Articles